Skip to main content

Domotica

Domotica is een samenvoeging van de woorden Domus (huis) en de combinatie van informatica, telematica en robotica. Een ander woord voor domotica is huisautomatisering of home automation. Het toepassen van domotica is de laatste jaren sterk in opkomst. De technologische mogelijkheden zijn vooruitstrevend en de toepassingen in de praktijk worden toegankelijk voor steeds meer mensen. Domotica kan welhaast eindeloze oplossingen bieden, zowel in de privé-sfeer voor de particulier als voor (zorg)instellingen en het bedrijfsleven.
Bekende voorbeelden van Domotica zijn gordijnen, zonwering of rolluiken die automatisch openen of sluiten op een vooraf ingestelde tijd, of aan de hand van zonne- of schemerdetectie. De bediening van al het licht in uw huis, de verwarming, airconditioning, elektronische sloten; alles kan via één eenvoudige app worden ingesteld. Zelfs de tuinsproeier kunt u vanaf uw vakantieadres met de app aansturen!
Maar ook iets complexere geautomatiseerde systemen zijn mogelijk, zoals een elektrisch bedienbare poort op uw privé- of bedrijfsterrein die open gaat op basis van kentekenherkenning van uw auto of de auto’s van uw medewerkers.
Wist u dat AM Security & Process Monitoring al uw domotica oplossingen integreert in 1 app? Hierdoor heeft u geen honderden applicaties nodig om uw woning of bedrijfspand te automatiseren.
Wij komen graag op afspraak bij u langs om de mogelijkheden van Domotica, huisautomatisering of home automation te bespreken.